بسمه تعالی
داستان رعد
انَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّي يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ
خداوند سرنوشت هيچ قوم و ملتى را تغيير نمی دهد مگر آنكه آنان آنچه را در خودشان است تغيير دهند.
(سوره رعد، آیه 11)
ثبت رعد در سال ۱۳۷۷ توسط دفتر روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان ملل متحد (UNDPI) بهعنوان یک سازمان غیردولتی (NGO) صورت گرفت. کسب مقام مشورتی از شورای اقتصادی- اجتماعی سازمان ملل (Ecosoc) در سال ۱۳۹۳ زمینة مناسبی برای حضور رعد در عرصههای بینالمللی و ارتقای سطح آموزش داخلی را فراهم نمود.
موسسه خیریه رعد فاطمیه قم با حمایت مجتمع نیکوکاری رعد تهران در پاییز 91 با ارائه دو دوره آموزشی زبان و کامپیوتر به 30 توان یاب در یک ساختمان استیجاری دو طبقه واقع در خیابان 19 دی فعالیت خود را آغاز کرد.
در سفر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله العالی درسال 1380 به شهر مقدس مشهد و بازدید معظمله از مؤسسه آموزش معلولین در مشهدالرضا با پیشنهاد معظمله به رئیس و معاونین سازمان بهزیستی استان قم قرار شد مؤسسه ای به نام توان یابان فاطمیه قم در قم احداث شود.
ساختمان جدید مؤسسه خیریة خدمات آموزشی رعد فاطمیه با دستور مرجع عالیقدر حضرت آیه الله العظمی صافی گلپایگانی (دامت برکاته) ،از ثلث خیر بزرگوار مرحوم حاج غلامحسین امجدی کاشانی(ره)، به متراژ 3000 متر مربع واقع در بلوار الغدیر مقابل دانشگاه قم احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت.
در تاریخ 6/6/1381 پروانه ساختمان ملک مذکور به متراژ 5/7969 متر مربع زیربنا به نام بهزیستی از شهرداری اخذ گردید. در همان سال سازمان بهزیستی با بودجه 100 میلیون تومان فونداسیون و یک طبقه پارکینگ را نیمه کاره انجام داد و کار ساختمانی به علت نداشتن بودجه سازمان متوقف شد سپس درسال 1389 فرزندان آن مرحوم از ثلث مرحوم حاج غلامحسین امجدی کاشانی، تصمیم به اتمام پروژه گرفتند و لذا از 3/12/89 عملیات ساختمان مجدداً شروع شد. از فروردین 1393 محل مذکور مورد بهره برداری و در اختیار معلولین جسمی حرکتی استان قم قرار گرفت.از متراژ پروانه فوق فقط مقدار حدود 5000 متر مربع در فاز اول بنا ساخته شده است و در صورت تأمین بودجه ادامه فاز دوم پروژه اجرا و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
اجرای فاز اول این مکان با سرمایه گذاری بیش از سه میلیارد تومان از سال 90 آغاز و تا سال 93 به طول انجامید که طی مراسمی در 21 خرداد ماه سال 93 با حضور مسوولان بهزیستی و جمعی از مدیران ادارات و نهادها و افراد خیر و نیکوکار رسماً افتتاح گردید. پروانه تأسیس این مؤسسه از سوی سازمان بهزیستی صادر شده و مجوز آموزشگاه آزاد فنی حرفه ای در آذر ماه سال 91 برای این موسسه صادر گردید.
این مؤسسه به صورت کاملاً خصوصی با کمک خیرین محترم و یارانه مقرر سازمان بهزیستی اداره شده و آموزش های رایگان و هدفمند به معلولین جسمی حرکتی در دوبخش کارگاهی (مهارت آموزی) و تئوریک با هدف توانمندسازی آنان و در راستای اجرایی نمودن قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و به منظور به کارگیری آنها بر اساس توانمندی، ارائه می نماید.
تا کنون بیش از 800 توان یاب در این مؤسسه پذیرش شده و با حضور بیش از 40 مربی مجرب، آموزشهای مورد نیاز پس از انجام فرایند پذیرش و استعداد سنجی توان یابان صورت پذیرفته است. همچنین ادامه تحصیل توان یابان عزیز با هماهنگی سازمانهای مرتبط و دانشگاه علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی در مقاطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی تا ظرفیت 60 نفر فراهم گردیده است.